Великошкарівський навчально-виховний комплекс "Загальноосвітній навчальний заклад І ступеня - дошкільний навчальний заклад"

Понедельник, 20.05.2024, 09:25

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2015 » Июнь » 19 » Звіт директора
11:27
Звіт директора

Великошкарівський НВК

Звіт  директора про роботу закладу за 2014 – 2015 навчальний рік

 

У 2014 – 2015 н.р. школа првацювала за річним планом, складеним відповідно до нормативних документів про освіту.

Проблема над якою працювала школа – Теорія і практика розвиваючого навчання.  Ця проблема вирішувалась через

  • реалізацію принципів навчання
  • використання анкетних та діагностичних даних в організації навчально – виховного процесу
  • впровадження допрофільного навчання
  • розвиток національної гордості, свідомості, формування рис громадянина України

 

У 2014 – 2015 н.р. навчальний процес здійснювався 15 педагогами. Педагогічний колектив працював над покращенням навчально – виховного процесу.

У цьому навчальному році робота адміністрації з педагогічними кадрами проводилася відповідно до плану заходів з підвищення психологічного, фахового рівнів педагогічних працівників школи. Основною метою роботи з кадрами було укомплектування школи кадрами на початок нового навчального року.

Атестація працівників у 2014 – 2015 н.р. проходила за планом заходів із проведення атестації, який передбачає перевірку обраних форм проходждення курсів підвищення кваліфікації педпрацівників. За підсумками атестації 2014 – 2015 н.р. підтверджено кваліфікаційну категорію « спеціліст ІІ категорії» - вчителю початкових класів Т.Р.Дубині, підтверджено кваліфікаційну категорію « спеціаліст» - вчителю трудового навчання Н.В.Прокопчук. Аналізуючи виконавчу дисципліну педколективу, слід відзначити що не всі розпорядження дирекції школи виконуються в зазначені терміни.

    Отже робота з педкадрами протягом навчального року проводилася цілеспрямовано та на задовільному рівні.

     Методична робота

   Згідно з річним планом роботи педколектив працював над методичною проблемою «Теорія і практика розвиваючого навчання». На початку навчального року була створена методична рада школи. Були проведені засідання методичної ради школи за темами сьогодення. Протягом навчального року працювали методичні об`єднання: вчителів початкових класів, вчителів-предметників, класних керівників.

   Вчителі проводили відкриті уроки, брали участь у виставці педагогічних ідей, проводили огляд фахової літератури, обговорення новинок методичної літератури.

    На протязі року продовжувалася робота щодо наповнення кабінетів методичною, фаховою літературою, роздатковим матеріалом. Кожен педагог працював над методичною прблемою, займався самоосвітньою роботою. Слід зазначити, що методична робота в школі проводилась на достатньому рівні.

    Дирекцією школи забезпечено управлінську діяльність по виконанню робочого навчального плану та плану роботи школи на 2014-2015 навчальний рік. Відповідно до річного плану роботу школи вивчено і узагальнено на засіданнях педагогічної ради, в наказах по школі питання роботи школи, стану викладання навчальних предметів згідно п’ятирічної циклограми і плану атестації вчителів школи. Розроблені і доведені до виконання відповідні рекомендації по усуненню наявних недоліків. Посилились вимогливість і контроль за виконанням власних директивних рішень.

Аналіз підведення підсумків навчального року показав, що відповідно до робочого навчального плану школи у повному обсязі виконані навчальні плани і програми. Проведено державну підсумкову атестацію учнів 4, 9 класів. Атестовано 41 учень 2-9 класів, що становить 100%. З них виявили рівні компетентності:

початковий –  1 учень (2,4%)

середній      – 14 учнів (34,1%)

достатній    – 23 учні (56,2%)

високий      –  3 учнів (7,3%).

10 учнів 9 класу одержали документи про освіту, що становить 100%.

Робота шкільного колективу завжди проводиться за програмою виявлення та підтримки талановитої молоді, створення умов, необхідних для розвитку індивідуальних та неординарних здібностей. Учні школи є постійними учасниками конкурсів різних рівнів.

 

Виховна робота

Упродовж навчального року члени педколективу школи працювали над формуванням морально – духовної, життєво – компетентної особистості, яка успішно самореалізується в соціумі як громадянин, сім'янин, професіонал. Відповідно до поставленої мети виховної роботи класними керівниками здійснювалася послідосвна робота щодо формування ціннісного ставлення  особистості до суспільства і держави. У колі постійної уваги класних керівників школи були питання формування патріотичних якостей громадянина, ціннісного ставлення школярів до культури і мистецтва. Були проведені такі виховні заходи « День соборності України», флеш-моб «Україна – єдина країна», « Вшанування подвигу учасників Революції гідності та увінчання пам'яті Героїв Небесної Сотні»,  « Вчимося етикету», « Шевченківське слово». Значна увага класних керівників приділялась вихованню ціннісного ставлення школярів до праці. Відповідно до цього напрямку були проведені такі виховні заходи: години спілкування  « Бджілка мала, а й та працює»,

« Професія моїх батьків».

Однак у виховному процесі, що здійснюється в школі, ще є ряд недоліків:

  • недостатньою є  співпраця з батьками школярів,
  • не систематично працює батьківський комітет школи,
  • недостатньо налагоджена співпраця класних керівників із позашкільними установами, громадськими організаціями.

Аналіз роботи школи за 2014-2015 навчальний рік показав певні недоліки, над якими необхідно працювати адміністрації школи та педколективу:

  • незадовільна робота вчителів у підготовці учнів до участі в МАН;
  • використання сучасних комп`ютерних технологій на уроках.

Основні напрямки роботи на 2015 – 2016н.р.

  • використання анкетних та діагностичних даних в організації роботи школи.
  • підвищення професійного рівня вчителів,
  • вдосконалення самоосвітньої роботи вчителів,
  • активізація роботи з обдарованими учнями,
  • ефективне функціонування шкільної бібліотеки,
  • пріоритет збереження здоров'я учнів,
  • забезпечення різних видів діяльності позакласної роботи з учнями. 

Переглядів: 489 | Додав: Bartez | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Меню сайту

Форма входу

Дозвілля

Оцініть наш сайт

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 29

...

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0