Великошкарівський навчально-виховний комплекс "Загальноосвітній навчальний заклад І ступеня - дошкільний навчальний заклад"

Пятница, 29.03.2024, 12:21

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2016 » Февраль » 26 » Урок пам'яті «Не погасити пам'яті Вогонь»
10:57
Урок пам'яті «Не погасити пам'яті Вогонь»

   «Ніхто не забутий, ніщо не забуто »

      У Великошкарівському НВК  проведено вчителем історії Гаврилюк А.І. урок пам'яті «Не погасити пам'яті Вогонь»,  присвячений визволенню села В. Шкарівка від німецько-фашистських загарбників.

     На урок було запрошено дитину війни Кондратюка Василя Ілліча, який із хвилюванням розповів учням про події визволення села.

    Грізні роки Другої Світової війни відходять в історію. 72 роки тому завершилось визволення території сіл Курганівки, В.Шкарівки від окупації німців. Війна проти німецького фашизму була визвольною, священною. Ніщо не могло похитнути всенародну любов до рідної землі і готовність захистити її, навіть ціною власного життя.

    Горе – безмежне, втрати – безмірні, пам'ять – вічна. Святий обов’язок кожного із нас – зберегти пам'ять про великий подвиг нашого народу, навчити шанувати минуле, передавати цю пам'ять у спадок прийдешнім поколінням.

    Село В.Шкарівка звільнив 1-й український фронт під керівництвом Жукова, 1-а Гвардійська армія генерал-полковника А.А. Гречки, 3-я Гвардійська танкова армія генерал-полковника П.С.Рибалка.

    Друга Світова  війна – це не подія, а історія, яка була, є і буде довіку болючою, незгойною раною. А ми завжди пам’ятатимемо, якою дорогою ціною наближався день визволення нашого рідного села.

Пливуть літа, як дим у безвість хмуру,

І двічі жити на світі не дано.

Дивіться ж, люди, не споганьте здуру

Обпалене війною знамено.

Живіть собі без кривди, без тривоги.

Свободою втішайтесь, як орли.

Та честь дідів не затопчіть під ноги,

Щоб ваші діти вас не прокляли!

 

    Нехай і надалі нас надихає і веде за собою приклад тих, хто визволяв Батьківщину, підняв її з руїн та згарищ. З глибокою вдячністю ми згадуємо і низько вклоняємось героям - визволителям, які відстояли свободу й незалежність нашої держави.

    Слава воїнам визволителям!

          

Переглядів: 281 | Додав: Bartez | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Меню сайту

Форма входу

Дозвілля

Оцініть наш сайт

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 29

...

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0