Великошкарівський навчально-виховний комплекс "Загальноосвітній навчальний заклад І ступеня - дошкільний навчальний заклад"

Пятница, 19.04.2024, 23:30

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2016 » Июнь » 14 » Екскурсія у Вінницю
00:34
Екскурсія у Вінницю

     31 травня учні школи та вчителі відвідали мальовничу Вінницю.

     Цікавою була екскурсія у парк Пирогова з церквою-некрополем, де знаходиться забальзамоване тіло великого вченого. Дуже пізнавальною була екскурсія до садиби-музею цього великого хірурга-основоположника польової хірургії, засновника Російського Червоного Хреста, автора  чотирьохтомної праці «Топографічна анатомія», Пирогова Миколи Івановича, який свого часу врятував від гангрени відомого італійця Джузеппе Гарібальді. До складу музейного комплексу входять сама будівля, побудована за проектом Пирогова, аптека, парк,  та ботанічний сад. Будинок хірурга, аптека та церква-некрополь є пам’ятками історії та архітектури національного значення, занесеними до Державного реєстру. Пам’ятником садово-паркового мистецтва є і парк, площа якого становить 16 гектарів. Тут ростуть посаджені вченим дерева і липова алея, де Пирогов любив відпочивати.

    Фіналом насиченої програми екскурсійного дня стала феєрична вистава фонтанів на набережній.  Найбільший у Європі плавучий світломузичний фонтан  "Рошен" відкрито у 2011р. Це унікальна гідротехнічна споруда, у якій висота центрального струменя досягає 65-70 м, а розміри проекційного екрану, що утворюється бризками і водяним пилом становить 16х45 м. 

     Екскурсія була цікавою, пізнавальною для всіх учасників подорожі.

            

Переглядів: 263 | Додав: Bartez | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Меню сайту

Форма входу

Дозвілля

Оцініть наш сайт

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 29

...

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0